Stadshistorie en modern wonen komen samen

Welkom bij Villa de Maere

In het centrum van Enschede staat deze kleinschalige stadsvilla met een rijke historie. Villa de Maere heeft 24 appartementen voor ouderen met dementie, deels in het oorspronkelijke pand, deels aangebouwd. De appartementen zijn tussen de 29 m2 en 40 m2 groot. Verder zijn er twee comfortabele huiskamers en een serre die uitkijkt over de patio. In de groene omgeving is het prettig wandelen, bijvoorbeeld in het Wooldrikspark achter de villa met haar verscheidenheid aan bomen en de vijver met fontijn. Gezellig samen eten vinden we belangrijk. Of een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers. In overleg is het mogelijk om huisdieren mee te nemen als u bij ons komt wonen.

Voor wonen in een zorgvilla van Stepping Stones is een zorgindicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Vanaf Zorgzwaartepakket (ZZP) 4 zijn bewoners bij ons welkom.

Op Zorgkaart Nederland scoren wij met trots een 8,0

Voorzieningen

In de villa zijn er verschillende voorzieningen die het wonen extra comfortabel maken. Zo organiseren we diverse activiteiten en helpen bewoners, die het leuk vinden, bij het bereiden van de maaltijd. Tijdens de lunch zorgen we altijd voor iets extra’s zoals een versgemaakt soepje of een feestelijk broodje.

We organiseren zorg samen met andere (lokale) zorgprofessionals. Denk aan een huisarts, fysiotherapeut, tandarts of specialist ouderengeneeskunde. U heeft vrije artsenkeuze; de meeste zorgvilla’s hebben ook intensieve samenwerkingen waar u gebruik van kunt maken. De zorgkosten worden door de zorgverzekeraar vergoed volgens uw afgesproken polis. Hoe het werkt voor diensten en services als haar-, huid- en voetverzorging leest u hier in de toelichting op het VPT, onder het kopje 'Financiering'.

Meer zien van de activiteiten, voorzieningen en het familiegevoel binnen onze villa’s? Bekijk onze Facebookpagina! Facebook icon

Fysiotherapie
Adviseur medische zorg
Wandelen en beweging
Creatieve activiteiten
Tandarts
Kapper
Specialist oudergeneeskunde
Geheugenspellen

Alles over Stepping Stones en onze zorgvilla's in een overzichtelijke brochure?

Vraag nu gratis aan

Kom naar ons koffie inloopmoment

Sfeer proeven? Loop elke woensdag vrijblijvend binnen tussen 13:00 en 14:00 uur. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.

Ons zorgteam

Deze en andere zorgprofessionals staan dag en nacht klaar voor onze bewoners.

Locatiemanager Astrid van Elst
Astrid van Elst
Locatiemanager
Heeft u vragen? Bel het klantcontactcentrum via
085 – 80 87 010

Praktische zaken

Bereikbaarheid

Het centrum van Enschede is makkelijk bereikbaar via de A35 en de A1. Zelfs Duitsland is maar enkele minuten rijden. Op het terrein van de villa is volop ruimte om te parkeren. Familie, vrienden en kennissen zijn altijd welkom.

Villa de Maere

Hogelandsingel 21
7512 GA Enschede
085 – 029 3040 info@steppingstones.nl

Kom eens bij ons kijken

U bent van harte welkom
Top