Wij stemmen onze zorg af op de wensen en behoeften van onze bewoners. Het dagelijks leven van de bewoner is leidend voor de zorg en begeleiding die zij ontvangen. Wij gaan uit van de beleving van de bewoner en sluiten hier zo veel mogelijk bij aan. Dit noemen wij belevingsgerichte zorg.
Wij verwelkomen bewoners met een indicatie van minimaal Zorgzwaarte ZZP04 of ZZP05. Deze werkwijze vertaalt zich in onze zorgvisie, Samen Thuis. Deze visie kunt u herkennen in veel aspecten van het wonen en de zorg in de zorgvilla’s van Stepping Stones.
In het persoonlijk contact met u en uw familie
Al voordat een nieuwe bewoner in de zorgvilla komt wonen, maken we kennis met hem of haar en komen we op bezoek in het eigen huis. We leren de toekomstige bewoner zo goed mogelijk kennen. Daarbij betrekken we hun familie en naasten zo goed mogelijk. Met hun hulp en die van hun familie en naasten. De levensgeschiedenis, leefgewoontes en wensen van onze bewoners vertalen wij vervolgens in het zorgleefplan. Het zorgleefplan dient dan ook als leidraad in onze aanpak om de meest passende zorg én welzijn te kunnen bieden. Wij bespreken dit plan regelmatig met onze bewoners en hun familie of andere contactpersonen.
In de gebouwen en hun inrichting
Natuurlijk voldoet elke zorgvilla aan de wettelijke eisen en richtlijnen voor degelijkheid en veiligheid. De inrichting draagt bij aan de kwaliteit van leven: er is huiselijkheid, ruimte voor sociale contacten én voor privacy. Elke bewoner beschikt over eigen sanitair. We houden zorgvuldig de balans tussen vrijheid en veiligheid. De villa’s hebben een tuin, terras of patio. Daar kunnen de bewoners ontspannen, wandelen en deelnemen aan buitenactiviteiten.
In de dagelijkse begeleiding en het zoeken naar positieve prikkels
In elke zorgvilla hebben de dagen een vaste en vertrouwde indeling, maar geen rigide structuur. Er is ruimte om op eigen tijd op te staan en het eigen vertrouwde dagritme te volgen. Onze medewerkers zijn sterk in het vinden van een balans tussen vrijheid geven en structuur bieden. Ze eten mee met de bewoners, en zorgen dat zij kunnen meehelpen met koken of bakken (waar mogelijk) als ze dat prettig vinden. Dat zorgt niet alleen voor huiselijkheid, maar ook voor positieve prikkels en activering.
In het verwelkomen van uw familie en vrienden
Familie is van harte welkom. We zien de familieleden van onze bewoners ook als deel van het zorgteam, omdat we met hen samen werken aan de best mogelijke leefsituatie voor hun vader, moeder of partner. Dat kan alleen als we goed en open contact met elkaar houden, dus spannen we ons daarvoor in.